Mijn verhaal

Mijn verhaal

Ik ben enthousiast, gedreven, passioneel. Vanaf het ogenblik dat ik wakker word, begint mijn hoofd te malen… Als ik voor je aan de slag ga, dan start mijn motor en die trekt snel en véél.

Op Paasdag in 1964 zag ik het licht in Hasselt. Schoolcarrière: moeite met exacte wetenschappen en veel plezier in talen, teksten en boeken. Uit nieuwsgierigheid studeerde ik communicatiewetenschappen aan de KULeuven. Na een carrièrestart als communicatieverantwoordelijke bij de Vlaamse Landmaatschappij in Gent, gaf ik mijn vaste benoeming op en richtte, samen met anderen, het VIBE (Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen) op. 

Na 20 jaar pionierswerk in de wereld van duurzaam bouwen en wonen met natuurlijke materialen, veranderde ik van spoor: sinds mijn kinderjaren ervaar ik het genot van lezen en leerde later ook de wereld van auteurs, uitgevers en boekhandels kennen. Als directeur van de GAU (Groep Algemene Uitgevers) kwam ik helemaal in de boekenwereld terecht. Sindsdien ben ik die blijven omarmen.

In 2018-2019 was ik coördinator van de reizigersorganisatie TreinTramBus. Vandaag ondersteunt en adviseert EOS het TreinTramBus-secretariaat. EOS doet aan projectwerving voor TreinTramBus en ik maak deel uit van haar woordvoerdersteam. 

Begin 2020, op een onbedoeld slecht gekozen moment, werd ik voltijds freelancer. Kort daarna domineerde het Covid-19-virus de wereld...

Op zoek naar een nieuwe vaste job? Was ik eigenlijk niet. Maar de voorbijkomende vacature voor directeur van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen kwam zo goed binnen dat ik er als vanzelf mijn hele engagement tegenaan moest gooien...

Korte biografie

Geboren: Hasselt, 29 maart 1964

Diploma: Master (Licentiaat): Communicatiewetenschap, KULeuven

Bijkomende studies: Sociale en Culturele Antropologie, KULeuven, Postgraduaat Menselijke Ecologie, VUBrussel

Werkervaring

 • 2022: Directeur Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
  Free-lance communicatie, studie & advies EOS CommV
 • 2020-2022: Voltijdse uitbouw communicatie, studie & advies EOS CommV
 • 2018-2019: Coördinator TreinTramBus vzw
  Free-lance communicatie, studie & advies EOS CommV
 • 2017-2018: Directeur Groep Algemene Uitgevers (GAU vzw)
  Free lance communicatie, studie & advies EOS CommV
 • 2016-2017: Directeur Hemp Eco Systems Belgium (HES bvba)
  Free-lance communicatie, studie & advies EOS CommV
 • 1996-2015: Directeur Vlaams Instituut voor Bio-Ecologisch bouwen en wonen (VIBE vzw)
 • 1992-1996: Communicatieverantwoordelijke afdeling Gent/Oost-Vlaanderen VLM (Vlaamse Landmaatschappij)


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x